onsdag 9 februari 2011

Dag 13 - Din sexdebut (minst 2000 tecken inkl blanksteg)

När du ska ha sex första gången är det en väldigt stor grej som ska vara speciell och ett minne du kommer att bära med dig hela livet. Var försiktig i valet av partner och se till att det är en person du känner väl och har stort förtroende för. Det gäller att veta att personen du har valt att ge din oskuld till förstår hur viktigt det är och behandlar hela situationen med stor vördnad. Respekt är ett nyckelord som ska både ges och fås. Tänk efter både en och två gånger. Vid minsta tvivel så är det bättre att vänta.

Låt heller inte ditt sinne vara satt ur kontroll med hjälp av alkohol eller andra droger. Närvaro, både fysisk och psykisk, är viktigt för att du ska kunna avbryta om någonting känns fel. Det är lätt att göra förhastade saker och ta mindre genomtänkta beslut om man är under berusning. Det gör att minnet försämras så att bitar av denna underbara stund kan falla bort och för alltid vara förlorad. Det är en dyr kostnad för några drinkars skull.

När ni väl beslutat er för att gå hela vägen så var noga med hygienen. Det uppskattas av din partner i alla lägen. Rena underkläder, borstade tänder, en nyduschad kropp och nytvättat hår är alltid inbjudande. Var försiktig med starka parfymer då det finns risk för allergiska reaktioner och att doft och smak sitter kvar länge och kan ställa till det när det hettar till.

Hitta en lugn och fridfull plats där ni inte riskerar att störas av familj, vänner, telefoner eller annat. Se till att ni bägge två kan ligga bekvämt även under en längre stund om det drar ut på tiden. Inget kan ta bort stämningen som ömmande kroppsdelar eller kramprisk.

Var noga med förspel och ge det lite extra tid så att ni lär känna varandra, både kroppsligt och mentalt. Det underlättar avslappningen och gör kropparna mer mottagliga och redo när det är dags för nästa steg. Under förspelet är det enkelt att integrera kondompåsättning då det är viktigt att skydda sig. Även om det är din första gång är du inte fri från risken att smittas av en rad olika sjukdomar.

Annars kan man göra som jag:
Hon var blond, det är jag säker på. Vad hon heter kan jag inte svara på. Hon kom från, eh... Sverige! Någonstans i mitten tror jag. Mer söderut än Fagersta men inte så hon pratade obegriplig skånska. Vi hade känt varandra i 3-4 hela timmar. Vi hade bägge druckit var för sig i 10 timmar innan vi började prata. Vi pratade över öl, vin och sprit, som sig bör. Det här var i slutet på dag 1 av Hultsfredsfestivalen. Jag åkte alltid ner ett par dagar i förväg för att värma upp. Det blev ett par drag med deodoranten på morgnarna när man vaknade så det började närma sig tre dygn utan en riktig dusch. Vi valde ett litet tvåmanstält som var uppställt på en knölig markplätt med lite besvärliga rötter mitt under sig. Liggunderlaget var en hel centimeter tjockt och borde rimligtvis vara klart tillräckligt. Att dela camp med ett tjog punkare ger upphov till många skratt. En favorit är att rycka tältpinnar när folk gått in och dragit ner dragkedjan omkring sig. Skrattet fastnar dock när man ligger inne i tältet och försöker leta sig ut. Den otroligt heta och ytterst romantiska stunden varade kanske 10 minuter från beslutstagande till "Vi ses kanske imorgon" och alkoholen och polarna där ute lockade igen så man krälade sig ut och knäppte upp nästa öl.

Jag använde åtminstone kondom. Jag är väl inte helt galen heller!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar